ÖNTÖZŐRENDSZER ÁRAK

Tartalom:

1. Mennyibe kerül egy öntözőrendszer?
2. Árajánlat minták öntözőrendszer tervekkel
3. Egy öntözőrendszer árajánlat kiértékelés
4. Az elkészült öntözőrendszer átvétele

 

 

MENNYIBE KERÜL AZ ÖNTÖZŐRENDSZER?  1.

Öntözőrendszer árak

 

Teszik fel érdeklődve a kérdést - hozzáteszem joggal - mindazok, akik szeretnék megtudni az automata öntözőrendszer árát. Azonban erre kapásból válaszolni nem lehet!

Ennek egyszerű és könnyen érthető okai vannak. Az öntözőrendszer pontos alkatrész összeállításához számos olyan adatra van szükség, amely kertenként különböző. Ahogyan nincs két egyforma kert sem, úgy nincs két egyforma öntözőrendszer sem. Ez a berendezés annyira professzionális, hogy teljes mértékben az adott kert sajátosságaira van szabva.

Idomul a kert vízparamétereihez, nagyságához, tagoltságához, növényzetéhez, napos/árnyékos felületeihez, lejtéséhez, szélhez, és az ügyfél személyes igényeihez. Ezért, ha valaki fajlagos árat pl.: négyzetméter árat mond Önnek, akkor pontosan lehet tudni, hogy nem annyi! Ha csak, véletlenül bele nem trafált az illető, aminek a valószínűsége igen csekély.

Tehát megmondani, hogy mennyibe fog kerülni az öntözőrendszer, csak abban az esetben lehetséges, ha rendelkezésre állnak hozzá a pontos adatok. Ezért van az ingyenes felmérés, vagy az adatok megadása az ÁRAJÁNLATKÉRÉS menüben.

Pontosabb adatokat az ÁRAKRÓL a következő cikkben talál!

 

ÁRAJÁNLAT MINTÁK ÖNTÖZŐRENDSZER TERVEKKEL  2.

 

Kapásból nem tudjuk megmondani, hogy mennyibe kerül az Ön öntözőrendszere. Viszont tájékoztató jelleggel bemutatnánk néhány jellemző kert öntözőrendszer rajzát, valamint a hozzá tartozó anyagkiírásokat beárazva.

Reméljük, hogy így nagyjából orientálódni tud a kertek méretével és a hozzájuk tartozó öntözőrendszer árakkal kapcsolatban.

 

  1: Minta öntözőrendszer  (Szereld magad szolgáltatással)

   Árajánlat – Hunter márka felhasználásával

    

    


    

    

   2.  Minta öntözőrendszer

   Árajánlat – Hunter márka felhasználásával
   Árajánlat – Rain-Bird márka felhasználásával

   Kútgépészet – Ásott kút esetén
   Kútgépészet – Fúrt kút esetén

    

    


    

    

   3. Minta öntözőrendszer  (Szereld magad szolgáltatással)

   Árajánlat – Hunter márka felhasználásával

    

    


    

    

   4. Minta öntözőrendszer  (Szereld magad szolgáltatással)

   Árajánlat – Hunter márka felhasználásával

   Kútgépészet – Fúrt kút esetén

    

    


    

    

   5. Minta öntözőrendszer

   Árajánlat – Hunter márka felhasználásával

    

    


    

    

   EGY ÖNTÖZŐRENDSZER ÁRAJÁNLAT KIÉRTÉKELÉSE    3.

   Öntözőrendszer árak

    

   Biztosak vagyok benne, hogy Ön is jól működő, hosszú élettartamú öntözőrendszert szeretne! Ha nem muszáj, akkor csak annyit szeretne érte fizetni, amennyit ér. Teheti fel a kérdést joggal:

   Hogyan válasszak úgy, hogy ne fizessek rá?

   Úgy, hogy megfelelően kiértékeli a kapott árajánlatokat!

   Mivel az árajánlatok tartalma nem egyforma, ezért az összehasonlításukkal fontos adatokhoz juthatunk, amiket kiértékelve a választásunk leszűkülhet arra az ajánlatra, amely a leginkább korrekt a számunkra.

   A következők alapján javaslom egy öntözőrendszer árajánlat kiértékelését:

    

   • Egy korrekt árajánlat díjmentes és kötelezettségmentes!

    

   Ezt azért tartom fontosnak, mert a megrendelő csak ezután tud pontos információt kapni az öntözőrendszer áráról, és csak ez után tudja eldönteni, hogy szeretné megvásárolni vagy sem.

    

   • Csak a tételes árajánlat kiértékelhető!

    

   Egy tételes árajánlat elkészítése több időt vesz igénybe, mint leírni egy cetlire, hogy ennyi lesz, és tessék. Az az öntözőrendszer telepítő, aki igényes az árajánlatára, általában igényes a munkájára és más dolgokkal kapcsolatban is.

   Csak a tételes árajánlat áttekinthető. Amelyikben minden alkatrész fel van sorolva, a szükséges mennyisége meg van adva, abban nincs takargatni való. Az öntözőrendszer letelepítését követően mindez nyomon követhető, ha szükséges.

    

   • A munkadíj feltüntetése!

    

   Vannak olyan telepítők, akik még a munkadíjat is tételezve adják meg. Ez is rendben van, lényeg, hogy valamilyen formában és egyértelműen kiolvasható legyen.

    

   • Garanciális feltételek!

    

   Nagyon fontos, hogy a garanciális feltételeket világosan lássuk az árajánlatból! A garanciális vállalás pénzt ér, ezért az elbírálásnál súlyt nyom a latba.

    

   • A vállalkozó pontos elérhetőségeit!

    

   Egy korrekt vállalkozónak az a jó, ha Ön minél több elérhetőségével tisztában van. A nem korrekt vállalkozónak pedig a minél kevesebb a jobb. Ne elégedjen meg azzal, ha csak a telefonszámát tudja! Egy SIM kártya bármikor eldobható.

    

   Ha ezeket az adatokat megtalálja, akkor formailag korrekt árajánlattal van dolga. Az árajánlatok összehasonlításával kiderülhet az is, hogy valamelyik tényleg drága, vagy gyanúsan olcsó.

   Egyáltalán nem biztos, hogy a legolcsóbb nem a legdrágább! Legalábbis hosszútávon. Az alacsony ár és a műszaki tartalom nem szoktak együtt járni!

    

    

   AZ ELKÉSZÜLT ÖNTÖZŐRENDSZER ÁTVÉTELE    4.

    

   Valószínű, hogy mire az öntözőrendszer átvételéhez ért, már kiderült, hogy jól választott-e kivitelezőt! És őszintén remélem, hogy jól választott és jó munkát kapott! Azonban a teljes megnyugvás érdekében leírom (a teljesség igénye nélkül) azt is, hogy milyen alapvető részleteket figyeljen meg ahhoz, hogy nyugodt szívvel átvehesse az automata öntözőrendszert.

   Amit könnyű megnézni – ha bizalma van a kivitelezőhöz, akkor csak megkérdezni -, hogy az árajánlat alapján sikerült-e a kivitelezés. Erre gyakran nemleges választ is kaphatunk, ami nem jelenti azt, hogy átvágták, vagy ilyesmi. Előfordulnak olyan helyzetek, amik előre nem voltak megfigyelhetők és módosítják az öntözőrendszert kisebb vagy jelentéktelen mértékben.

    

   • Számolja meg, ami megszámolható!

    

   Számolja meg a különböző szórófejeket, a szelepeket, az automatikákat, stb. Ha mélyebben szeretne belemenni, akkor ellenőrizze, hogy azok-e, amelyek az árajánlatban szerepelnek.

    

   • Nézze meg a szórófejek, szelepaknák, vízkonektorok, rejtett csapok elhelyezkedését!

    

   Ezeknek az elemeknek közvetlen a talaj síkjában (1-2 cm eltérés lefelé nem gond) kell helyesen lenni. Ha kilógnak, akkor sérülékenyekké válnak a fűnyíróval szemben, illetve nagyon egyszerűen meg lehet botlani bennük. Természetesen előfordulnak olyan helyzetek is, amikor képtelenség lejjebb rakni ezeket az elemeket valamilyen akadályoztatásból.

    

   • Keressen szárazon maradt területeket a próbaöntözés során!

    

   Az a jó, ha nincs! Ha van, akkor a szórófejek nem lettek helyesen kiosztva, vagy nem lett jól méretezve az öntözőrendszer vízmegtáplálása. Az is lehet, hogy csak a szórófejeken kell állítani egy kicsit. (Ritkán beleszaladtam én is olyan helyzetbe, amikor abban a napszakban, amikor felmértem a vízparamétereket más adatot kaptam, mint később. Ez a vízingadozás megtréfálhatja az embert, amin nem biztos, hogy nevetünk).

    

   • Nézze meg az esőérzékelő elhelyezkedését!

    

   Az esőérzékelő akkor van helyesen telepítve, ha nincs takarásban. Már csak egy részleges takarás is elegendő lehet ahhoz, hogy funkcióját csak részben vagy egyáltalán ne tudja elvégezni.

   Figyelje meg azt is, hogy öntözi-e szórófej az esőérzékelőt, vagy nagy szélben éri-e (nem ritka permetszerű) víz. Ha igen, akkor az az abszurd dolog történhet, hogy az öntözőrendszer működése fogja lekapcsolni saját magát.

    

   • Nézze meg a vezérlő automatika elhelyezkedését!

   Akkor jó, ha elérhető helyen van. Akkor jó, ha kültéren kültéri, beltéren beltéri/kültéri vezérlő van elhelyezve.

    

   • A vízcsövek, kábelek a talajfelszín alatt helyezkednek el!

    

   A csepegtetőcsövekre ez nem érvényes, sem mikroszórók vagy balkonládák öntözéséhez szállító csövekre. Egyszerűen csak ne legyen a felszínen, vagy annak közelében olyan, aminek nem kell, hogy ott legyen.

   Nincs ok aggodalomra, ha talál egy hibát! A probléma akkor van, ha sok hibát talál, és míg inkább akkor, ha nincs szándék a kijavítására.

    

    

   Öntözőrendszer árakA jó öntözőrendszer = gyönyörű kert, nyugodt pihenés!

    

   AJÁNLATKÉRÉS

   A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. További részletekért kattinton: IDE.

     Kérjük fogadja el a cookie-k használatát!